Τελείωσε επιτέλους μία πολύ βαριά ημέρα. Πρωί πρωί ξεκίνησα με το μάθημα που διδάσκει ο καθηγητής μου Managed Ecosystems. Καπάκι (αν και όχι σήμερα, 1η ημέρα γαρ) ακολουθεί μάθημα χωρικής στατιστικής. Έπεται το μεσημεριανό γεύμα και κάπου τρεις ώρες κενό (κατά την διάρκεια των οποίων έκανα έρευνα) για να ακολουθήσει το βράδυ Land Use Policy. To τελευταίο μάθημα το κάνω κοινό με μία Ελληνίδα συμφοιτήτρια. Η μικρή σχολίασε ότι ήταν η πρώτη φορά που μιλούσε με συμφοιτητή της Ελληνικά σε μάθημα στην Αμερική (όπως έχω προσέξει όταν λέω μικρή αναφέρομαι σε 3 διαφορετικά άτομα). Όπως προ όλιγου συνειδητοποίησα τελευταία φορά που μιλούσα Ελληνικά σε τάξη στην Αμερική ήταν 1η γυμνασίου με την Σταυρούλα στο μάθημα των Αγγλικών. Τι άραγε να απέγινε η Σταυρούλα ή και οι αλλοι Ελληνοαμερικάνοι που ήξερα από την εκκλησία στην Καλιφόρνια; Ερώτημα που σε κάποια φάση καλό θα ήταν να μάθω την απάντηση. Δυστυχώς η μικρή δεν είναι ιδιαίτερα ενθουσιώδης ως προς το μάθημα λόγω βαρέως ακαδημαϊκού φορτίου. Έχει περισσότερα μαθήματα από εμένα διότι κάνει 2 μεταπτυχιακά συγχρόνως και προσπαθεί να επιλέξει μαθήματα με ελαφρύ φορτίο. Για να πώ την αλήθεια την καταλαβαίνω. Ωστόσο θα προτιμούσα να το κάναμε παρέα, σίγουρα μπορώ να την βοηθήσω και πιστεύω μπορεί και αυτή να με βοηθήσει. Βέβαια αμφιβάλλει κατά πόσον αυτή μπορεί να με βοηθήσει ακαδημαϊκώς. Ωστόσο αν δεν μπορεί ακαδημαϊκώς υπάρχουν και άλλοι τρόποι.
Ως προς την ουσία των μαθημάτων το 1ο και το 3ο έχουν παρόμοιο αντικείμενο αλλά διαφορετική οπτική. Δυστυχώς και τα 2 είναι βαριά ως προς ακαδημαϊκές απαιτήσεις. Η χωρική στατιστική φαίνεται να είναι ελαφριά ως προς τον αριθμό των παραδιδομένων αλλά δεν αποκλείεται να είναι βαρβάτη δουλειά. Το ευχάριστο με αυτό το μάθημα είναι ότι το βιβλίο του είναι διαθέσιμο online και μπορώ και να το κατεβάσω. Επίσης ο προγραμματισμός με R ήταν ένα απο τα επιθυμητά. Κατά τα άλλα σε αυτό τα μαθημα 70% των μαθητών είναι Κινέζοι, οι κοπέλες είναι σύνολικα 2 εκ των οποίων η μία Κινέζα. Αν είναι να συγκρίνω το πρώτο και το τρίτο μάθημα (τα οποία έχουν πιο κανονική κατανομή φοιτητών) στο απογευματινό μάθημα έχει ωραίοτερα κορίτσια. Βέβαια για να κάνω το κουτσομπολιό μου όταν οι δύο μικρές συγκάτοικοι κάθονταν στο Homeplace και σχολίαζαν μπροστά μου τα αγόρια της παρέας ποιος είναι πιο όμορφος και σε ποιον να την πέσουν στα Ελληνικά το έβλεπαν ως κάτι το φυσιολογικό, όταν εγώ έκανα στην μία σχόλιο πως έχει ωραία κορίτσια η τάξη με είδε σαν Ουφο.
Αύριο έπεται η τέταρτη τάξη. Το μάθημα είναι GIS και στο Cheatham Hall. Τον καθηγητή τον γνωρίζω και τον εκτιμώ και ελπίζω να τον έχω στην επιτροπή μου. Θα του το ζητήσω αύριο. Εάν μάλιστα ούτε σε αυτό το μάθημα έχω να αγοράσω βιβλίο τότε θα έχω καθαρίσει με αυτή την υπόθεση για λιγότερα απ'ότι προϋπολόγιζα. Πέμπτο μάθημα είναι το σεμινάριο το πρωϊ της Δευτέρας, αυτό ποτέ δεν είχε βιβλίο. Γενικά αυτό το εξάμηνο θα έχω μαθήματα από φυλακής πρωίας μέχρι νυχτός και με αρκετά βαρύ φορτίο ακαδημαϊκό. Μήπως όμως έτσι δεν ήταν και τα χρόνια που πέρασα στο ΓΠΑ; Έχω εδώ κατά καιρούς να σχολιάζουν οι μηχανικοί αρνητικά το πτυχίο μου νομίζοντας ότι επείδη είναι εύκολο να μπεις ΓΠΑ σε καποια τμήματα (διότι Βιοτεχνολογία ποτέ δεν ήταν έυκολο) είναι εύκολο να παρεις το πτυχίο. Γεωπόνος εύκολα μπαίνεις δύσκολα βγαίνεις. Μέσος χρόνος εώς το πτυχίο για το πιο γρήγορο τμήμα του ΓΠΑ, την Φυτική Παραγωγή, είναι 6.8 χρόνια (και στο ΑΦΠ και ΓΜ υπερβαίνει τα 9) σύμφωνα με το εργαστήριο πληροφορικής του ΓΠΑ όταν σύμφωνα με φίλο μηχανολόγο ο μέσος χρόνος αποφοίτησης στους Μηχανολόγους Μηχανικούς του ΕΜΠ είναι μόνο 6.5. Το βαρύ φορτίο ακαδημαϊκώς και χρονικώς είναι απλά επιστροφή στα παλιά και όπως τότε το άντεξα έτσι και τώρα: εις βάρος της κοινωνικής μου ζωής...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου